10:00

Sidsjö-Böle IF F06

Referat: Alnö IF F06 - Sidsjö-Böle IF F06

Resultatmässigt kunde det slutat avgjort utifrån de mål som Alnö gjorde.
Tidigare har tjejerna varit lite trögstartade i de första 10-20 minutrarna i varje match. Men ända sedan Matfors-matchen och framåt tycker vi att de varit mer på tårna, velat ha bollen mer och vågat gå in med kroppen från början. På Släda IP 2 hade de lite problem med underlaget och mottagningarna men det gick till sig.

Första perioden hade laget bra koll på mitten, vi hade pratat om att Alnö ”stänger kanten” och försökte hitta våra två forwards via instick. 0-0 efter första, i andra perioden bytte Alnö in en målgörare och laget tappade mitten lite, avstånden mellan lagdelarna blev längre. Efter andra perioden stod det 2-1 till Alnö, den första delen av tredje perioden hade Sidsjö-Böle övertaget med 2-3 riktigt bra målchanser. Sedan kom den där målgöraren in på planen och de sista 10 minuterna hade Alnö ett litet övertag.

Sammanfattningsvis var matchen jämnare än resultatet. Tjejerna vågade hålla i bollen mer och på kanterna försökte spelarna utmana motståndarna mer än vad jag har sett tidigare. Såg många fina exempel på att tjejerna börjar tillämpa det vi pratat om vad en felvänd spelare som får bollen kan hjälpa sina medspelare genom att t.ex. spela till rättvänd spelare med ett eller två tillslag och hitta ny yta. Det målet vi gjorde var ett fint exempel på hur forwards/anfallare kan delta i uppspelet för att med laget i anfall, i detta fall var pricken över i:et ett kliniskt avslut. Målgörare Emma W.